Geležinės ir ketaus keptuvės serviravimui

Šioje rubrikoje pristatomos geležinės bei ketaus keptuvės kepimui ir serviravimui. Geležinės keptuvės yra juostuotos, tad jose kepti patiekalai atrodo lyg būtų kepti ant grotelių. Ketaus keptuvės komplektuojamos su medinėmis lentelėmis.

Rekomendacijos dėl geležinių keptuvių priežiūros:
Nekaitinkite tuščių keptuvių! Prieš dedami į keptuvę produktus, visuomet naudokite aliejų ar riebalus. Prieš pirmą kartą naudojant geležinę keptuvę, būtina ją užgrūdinti. Padenkite keptuvės pagrindą pakankamu kiekiu karščiui itin atsparaus augalinio aliejaus (pvz. žemės riešutų) ir kaitinkite jį iki maksimalios temperatūros. Sudėkite į keptuvę žalių bulvių skilteles, jų lupynas, pridėkite arbatinį šaukštelį druskos. Periodiškai maišydami kaitinkite viską, kol keltuvės dugnas patamsės, o bulvės taps tamsiai rudos. Išimkite bulves ir išvalykite keptuvę. Geležinė keptuvė bus paruošta naudojimui.

Geležines keptuves būtina laikyti sausas, suteptas nedideliu kiekiu riebalų. Tai padės išvengti rūdžių atsiradimo. Jei rūdžių atsiranda,  jas galima pašalinti 20% citrinų rūgštimi, arba 25% acto rūgštimi. Po to, keptuvę nuvalykite kempinėle ir pakartotinai užgrūdinkite. Gaminant maistą, geležinių keptuvių rankenos gali įkaisti. Visuomet naudokite karščiui atsparias pirštines!

Rezultatų: 10

Intensyviai pildoma

Galimi netikslumai

Intensyviai pildoma

Galimi netikslumai