• Geležinės liono keptuvės
Skirta sąlyčiui su maistu

Geležinės Liono keptuvės, Ø24-45cm

Ø24 45cm geležinės Liono keptuvės turi ilgą, privirintą rankeną su anga pakabinimui. Šios keptuvės yra pritaikytos visų tipų viryklėms.

Keptuvės nėra pritaikytos plauti indų plovimo mašinomis.

Rekomendacijos dėl geležinių keptuvių priežiūros:
Nekaitinkite tuščių keptuvių! Visuomet naudokite aliejų ar riebalus. Prieš pradėdami naudoti geležinę keptuvę, būtinai užgrūdinkite ją. Padenkite keptuvės pagrindą pakankamu kiekiu karščiui itin atsparaus augalinio aliejaus (pvz. žemės riešutų) ir kaitinkite jį iki maksimalios temperatūros. Sudėkite į keptuvę žalių bulvių skilteles, jų lupynas, pridėkite arbatinį šaukštelį druskos. Periodiškai maišydami kaitinkite viską, kol keltuvės dugnas patamsės, o bulvės taps tamsiai rudos. Išimkite bulves ir išvalykite keptuvę. Geležinė keptuvė bus paruošta naudojimui.

Geležines keptuves būtina laikyti sausas, suteptas nedideliu kiekiu riebalų. Tai padės išvengti rūdžių atsiradimo. Jei rūdžių atsiranda,  jas galima pašalinti 20% citrinų rūgštimi, arba 25% acto rūgštimi. Po to, keptuvę nuvalykite kempinėle ir pakartotinai užgrūdinkite. Gaminant maistą, geležinių keptuvių rankenos gali įkaisti. Visuomet naudokite karščiui atsparias pirštines!

Skaityti daugiau

Aprašymas

Ø24 45cm geležinės Liono keptuvės turi ilgą, privirintą rankeną su anga pakabinimui. Šios keptuvės yra pritaikytos visų tipų viryklėms.

Keptuvės nėra pritaikytos plauti indų plovimo mašinomis.

Rekomendacijos dėl geležinių keptuvių priežiūros:
Nekaitinkite tuščių keptuvių! Visuomet naudokite aliejų ar riebalus. Prieš pradėdami naudoti geležinę keptuvę, būtinai užgrūdinkite ją. Padenkite keptuvės pagrindą pakankamu kiekiu karščiui itin atsparaus augalinio aliejaus (pvz. žemės riešutų) ir kaitinkite jį iki maksimalios temperatūros. Sudėkite į keptuvę žalių bulvių skilteles, jų lupynas, pridėkite arbatinį šaukštelį druskos. Periodiškai maišydami kaitinkite viską, kol keltuvės dugnas patamsės, o bulvės taps tamsiai rudos. Išimkite bulves ir išvalykite keptuvę. Geležinė keptuvė bus paruošta naudojimui.

Geležines keptuves būtina laikyti sausas, suteptas nedideliu kiekiu riebalų. Tai padės išvengti rūdžių atsiradimo. Jei rūdžių atsiranda,  jas galima pašalinti 20% citrinų rūgštimi, arba 25% acto rūgštimi. Po to, keptuvę nuvalykite kempinėle ir pakartotinai užgrūdinkite. Gaminant maistą, geležinių keptuvių rankenos gali įkaisti. Visuomet naudokite karščiui atsparias pirštines!

Papildoma informacija

Matmenys:

Ø20 x 4cm, Ø24 x 4cm, Ø28 x 4cm, Ø32 x 4,5cm, Ø36 x 4,5cm, Ø40 x 4,5cm, Ø45 x 4,5cm

Susijusios prekės