Palmių lapų indai

Palmių lapų indai –  natūrali alternatyva vienkartiniams plastikiniams indams. Vienkartiniai palmių lapų indai yra visiškai natūralūs ir nekenksmingi gaminiai. Tai augalinės kilmės suyrantys indai, gaminami iš katekinės arekos arba betelio palmės priešlapio. Šios palmės priešlapis yra vientisas lakštas, kuris sumedėjęs nukrinta, tad medis nėra žalojamas, kertamas ar pjaunamas. Išdžiovintas ir nuplautas priešlapis supresuojamas iš dviejų pusių 100 °C temperatūroje ir gaminys būna baigtas.

Indai pagaminti iš palmių lapų yra 100 proc. natūralūs, biologiškai suyrantys, tinkami kompostui ir net trąšoms gaminti. Indai iš palmių lapų yra tvirtesni nei įprasti vienkartiniai, be to, gali būti naudojami ir šaldytuve, ir mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje. Orkaitėje galima naudoti max 15 min. 180°C. Mikrobangų krosnelėje – ne daugiau kaip 5 min esant 900W. Tinka karštam ir šaltam, kietam maistui. Karštiems maisto produktams, siekiant išvengti skonių, patartina vengti ilgalaikio kontakto. Dar vienas jų privalumas tas, kad į šiuos gaminius neįsigeria jokios maisto medžiagos.

Palmių lapų indai tai – visiškai natūralus produktas. Juos gaminant gamyboje nenaudojama nei cheminė, nei sintetinė, nei rišamoji ar dažomoji medžiaga. Palmės, kurių priešlapiai naudojami šiems indams, auga vis plečiamose plantacijose, tačiau auginamos ne specialiai dėl šių indų. Šiuos indus galima naudoti 3–4 kartus, tačiau ne daugiau, nes dėl visiškai natūralaus pobūdžio ant jų gali imti veistis mikroorganizmai.

Slapukų nustatymai

Privalomi

Statistiniai

Funkciniai